İyi gün dostunu kotu gün dostunu
İyi gün dostunu kotu gün dostunu bil
Çocuğu biri babasıyla tartışmaya girer.
Çocuk : Baba benim arkadaşlarım on numara
Baba: ogul senin arkadaşların hepsi tırt hıc bırı para etmez dıyor.
Çocuk bunu üzeri üstelince baba
Baba: pekı olgum o zaman test edelım der
Çocuk: nasıl baba diye sorunca
Baba: gıt ahırda bir koyun al onu kes çuvala koy arkadaşlarının hepsine ben adam oldurdum diye de bakım sana ne diyecekler o zaman arkadaşların ne diyecekler iyi gün dostu kotu gün dostu o zaman belli olur.
Çocuk babasının dedıgın yapar ve dedıgı gibi çıkar çocuk babasına döner ve derki
Baba gerçekten senin dedigın gibi cıktı hapsı yüz dondu kimin yanıma gelme, beni tanıma vs.
Baba: ogul simdi falanca köyde su adamı bul adama olayı anlat
Cocuk babasını dedıgı adamı bulr .
Çocuk: ben falancanın olguyum der olayı anlatmaya baslar ben tama adam oldurdum dıcekene lafı azgına tıkar söyletmez bile
Adam: geç ıcerı der
Icerı gecerlarkı adamın arka bahçede ne olsun lalezar lale bahcesı oradan bozmadan biraz lale kaldırır çuvalı oraya gömer isi bıtır lale lerı oraya guzelce oturtur
Cocu : ben artık gıdım dıyınce
ADAM : Dur ogul ortalık bıraz sakınlesın der
Bır sure sonra cocuk gıne ben artık gıdıcem deyınce adam cocugun ceebıne bıraz para koyar ve yolcu eder cocuk kouyne gelır babasının yanına baba sorar ne oldu
. COCUK : Baba cok guzel agırladı ısı halledı der
BABA : simdi o adam bizim koyun camisinde oturuyor git ensesine vur
Cocukcaresız babasının dedgını yapar adamdın yanına gıder oturan adamın enseye bır tane vurur adam döner bakar çocuk bırsey demez çocuk Gine vurur Gine bırsey demez bu bir kaç kez daha tekrarlanınca
ADAM: OGUL BABANA GIT SOYLE BIZ BIR KAC TOKATA LALE BAHCESINI BOZACAK ADAM DEYILIZ DER
Ben sözlerimle Muhammed?i (a.s.m) övmüş, güzel göstermiş olmadım; aksine Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâm?dan bahsetmekle sözlerimi güzelleştirmiş oldum.?? ( İmam-ı Rabbani, Mektubat, 1:58) Evet, şu söz güzeldir. Fakat onu güzelleştiren, güzellerin güzeli olan evsaf-ı Muhammediyedir
-Ademoglu
|